Slut med at løbe alene: Kom med i stort fællesskab

Dagbladets Avis-maraton er klar til en ny sæson, hvor alle har mulighed for at komme i bedre form. Det er også muligt at sætte sig et langsigtet mål.

Skrevet 27.02.2021

Holstebro:  Løb og gåture har været to af de mest udbredte motionsformer det seneste år.

Ofte foregår det individuelt eller i små grupper. Mange savner dog fællesskabet med andre.

I Dagbladets Avis-maraton bliver der fine muligheder for at dyrke fællesskabet i forsøget på at komme i gang med at løbe - eller træne sig op til en halv- eller helmaraton.

Siden 2003 har Dagbladet Holstebro inviteret motionister i Nordvestjylland til at deltage i løbeprojektet, der årligt samler mellem 400 og 900 deltagere.

2021 bliver ingen undtagelse, men starten bliver en måned senere end normalt. Det er ambitionen at begynde fællestræningen fra Musikteatret i Holstebro onsdag den 7. april klokken 18.30.

Tilmeldingen begynder lørdag den 27. februar og kører frem til 4. april. Det er muligt at tilmelde sig på projektets hjemmeside: avis-maraton.net. Det koster 400 kroner at deltage.

Alle deltagere modtager en løbe t-shirt fra New Balance. Der er også fordelagtige tilbud på alle former for løbeudstyr. Ikke mindst sko og løbetøj.

Hygge og samvær.

I løbet af sæsonen vil der også være en række sociale arrangementer, hvor vi tager på udflugt til Vesterhavet, holder vinløb og bliver klogere på motion og løb.

Det er også planen at kunne tilbyde en rejse til Lübeck til oktober. Her er der mulighed for at løbe fra 10 kilometer til den klassiske maratondistance. Det tilbud vil være klar i juni.

33 trænere og fartholdere er igen i år klar til at hjælpe dig frem mod dine mål. De kan ikke vente med at komme i gang. Der er tempogrupper til alle. De hurtigste bruger fem minutter på at løbe en kilometer.

De seneste år har der også været en gå-gruppe, hvilket igen er på programmet i år.

Uanset tempo begynder vi træningen med tre kilometer og bygger langsomt på derfra. Der er et træningsprogram, hvor der lægges op til tre ugentlige træninger.

Fra 1. august og frem vil der også være træning søndag formiddag klokken 10.00, hvor der er fokus på de længere distancer.

Coronapandemien gør desværre, at vi kan blive nødt til at skubbe starten på fællestræningen onsdag aften til senere på foråret. Vi følger naturligvis alle sundhedsanvisninger.

Vi overvejer i de første uger flere startsteder, så vi ikke bliver for mange samlet på samme sted.

Vi melder ud om detaljerne om træningsstart, når vi kender restriktionerne efter påske.

26 feb. 2021.

Lars Hedegaard Nielsen hede@dagbladetholstebro.dk