Spørgsmål & Svar

Her kan du finde svar om det mest almindelige spørgsmål om Avis-Maraton.

Hvad er Avis-Maraton?

Avis-Maraton er "opfundet" af Karin Gaardsted fra Viborg i 2001. Fra en beskeden start har projektet udviklet sig til over 1000 deltagere og adskillige satellit-afdelinger omkring Viborg. Der har været udløbere til andre byer rundt omkring. Dagbladet Holstebro-Struer hoppede med på løbebølgen i 2003 og siden da har vi hvert år "udklækket" nye løbere, som har gennemført halv- eller helmaraton. Eller "bare" er kommet i bedre form. Vi har været i Berlin tre gange, i Paris, i Stockholm to gange - senest i 2009 - og i Amsterdam m.fl. Dagbladet er ikke en løbeklub, men vi må konstatere, at vi først med hjælp fra Mejdal GIK Motion og senest med vores egen organisation af flinke og frivillige, har fundet opskriften, der får nybegyndere til at kaste sig ud i et løbefællesskab - med succes.

Hvordan kommer jeg med i Avis-Maraton?          

Tilmeldingen til Avis-Maraton 2022 sker online. Tilmelding starter d. 02. januar og løber frem til og med d. 06 februar.

Hvilket udstyr skal jeg bruge?

Løb er en simpel sport. Nok kræver den lidt udstyr, men det er i bund og grund til at overkomme. Dine sko er vigtige. Gå ikke på kompromis der. Opsøg en specialforretning, hvor du kan få foretaget en løbetest, så du finder de rigtige sutter. Og lad dig ikke skræmme af, at prisen for skoene måske er 1000 kroner. Det koster at undgå skader. Den mere avancerede beklædning kan du vente med, til du ved, om løb er noget, du bliver grebet af, men drop bomulds-t-shirts og forkæl dig selv med svedtransporterende inderbeklædning. Senere kan du skifte camping-habitten ud med rigtigt løbetøj. Det kan en sportsforretning naturligvis også hjælpe med. Avis-Maraton har de seneste sæsoner samarbejdet med Sport 24 Struer og New Balance.

Hvor meget koster det?  

Prisen for at deltage i 2022 bliver 400 kr. INKL. en løbe T-shirt fra vores sponsor New Balance. Avis-Maraton skal være så billigt som muligt, og Dagbladet tjener ikke penge på projektet. Tvært imod. Det beskedne egenbetaling, der skal betales, får du hurtigt igen, når du benytter dig af muligheden for fællestræning og øvrige arrangementer. Du får også adgang til tøj- og skotilbud, hvor du kan spare hundredvis af kroner. Vi arrangerer en maratontur til en rigtig god pris. Ved at betale tilmeldingsgebyret, er det også mere forpligtende at melde sig til - så er du næsten "tvunget" til også at begynde selve løberiet. Afhængig af, hvor meget eller lidt udstyr, du har, skal du beregne omkring 1000 kroner til et par sko og nogle hundrede kroner til tøj. Du kan købe tøj og sko med rabat gennem Avis-maraton.

Hvordan foregår fællestræningen?

Fællestræningen er hovedhjørnestenen i Avis-Maraton. Erfaringen viser, at dem, der tager sig tid til at løbe sammen med andre om onsdagen, de hænger ved - og hænger i. Som deltager i fællestræningen bliver du en del af en gruppe med faste trænere. Du vælger din gruppe ud fra dit tempo. Vi har tempogrupper fra sub 5 - under fem minutter pr. kilometer - til 8 minutter, men ingen bliver ladt i stikken. De senere år har vi også haft et gå-hold for de løbere som er skadet, eller fordi du bare mangler nogen at gå med. Vi løber i samlet flok, og en træner holder snor i tempoet. Vi løber distancer svarende til træningsprogrammets anvisninger, og du kan se ruten på forhånd her på siden. Start og mål er Musikteateret i Holstebro. Der er grøn saft efter hvert træningspas. Onsdagstræningen 18.30 begynder i det tidlige forår, og afhængig af sæsonens maratonmål, der kommer søndags-træning til sommer med start kl. 10.00. Der er vand og grøn saft efter træning.

Kan jeg tage kollegerne med?        

Deltagelsen i Avis-Maraton kan med garanti skabe en særlig stemning på arbejdspladsen. Hvis du kan samle kollegerne om løbet, er der noget ekstra at tale om i frokostpausen - og så bliver de ansatte både sunde, stærke og får et godt overskud i hverdagen. Det kan være med til at arbejdsgiveren får lyst til at betale tilmeldings-gebyret...Spørg ham &  hende. Du kan også tilmelde familien eller den vej du bor på eller fodboldholdet osv... Hvis du begynder nu, har du god mulighed for at have mange holddeltagere med fra din omgangskreds, når Avis-Maraton starter i år.

Hvorfor internationalt Maraton?    

Avis-Maraton har i alle sæsoner haft et mål om at løbe maraton i udlandet. Vi har haft et mål at deltage i store europæiske byer med fantastiske maratonløb fordi vi mener, en super-præstation også skal ske ved et super-arrangement i en super-by. Det giver noget ekstra at løbe gennem Paris, Stockholm, Berlin eller Amsterdam på vej mod de 42,195 kilometer.

Kan jeg tåle at løbe?

Langt, langt de fleste mennesker kan uden risiko begynde at træne sig op. Selv om formen er dårlig, bliver den hurtigt bedre, og vi går så langsomt frem, at dine sener, muskler og knogler også får tid til at vænne sig til, at din kondition bliver bedre.Som udgangspunkt kan du roligt møde op og løbe i gang. Blandt vores maratonløbere er både diabetikere og folk, der er hjerteopereret. Vi har også folk med kunstigt knæ. Men hvis særlige forhold gør sig gældende, skal du naturligvis rådføre dig med din egen læge eller med en fysioterapeut, inden du kaster dig ud i løbelivets glæder. Vi glæder os til at se alle, uanset kropsbygning og kondital. Vi går roligt frem og begynder med tre kilometer-ture. Første stop bliver 10 kilometer og halvmaraton, og for dem, der ikke kan få nok, bliver der også maraton i sæsonen.