Træner Karen Bach


Navn:  Karen Vestergaard Bach

Født år: 1968

Familie: Er gift med Jens og vi har Jeppe og Steffen, som begge bor i Århus.

Arbejde: Sundhedsplejerske i Holstebro Kommune

Hvorfor begynde du at løbe?

Har altid været aktiv med fodbold og svømning. Stoppede med at spille fodbold som 40 årig for ikke af få skader. Får energi af at bevæge mig og være i god form, så derfor startede jeg med at løbe med Avis Maraton i 2008.

Ti km var målet de første par år og derefter lod jeg mig rive med af løbere med større ambitioner og det gode fællesskab i Avis Maraton.

Hvad er din bedste løbeoplevelse?

Der har efterhånden været mange gode løbeoplevelser med Avis Maraton. Den største var nok Berlin Marathon i 2015, hvor vi er 3 busser af sted og alligevel kun en mikro flok ud af 40.000 løbere og vist nok 1 million tilskuere. 

Fantastisk at løbe på de store boulevarder, hvor turen går forbi mange seværdigheder.

De mindre løb i Tyskland kan også noget. Eksempelvis i Bremen, hvor det er let at mødes andre Avis Maraton løbere i mål og hvor den hyggelige bykerne bare danner en god ramme for alt det sociale Avis Maraton også kan og er.

Hvorfor vil du gerne hjælpe andre med at komme i form i Avis-maraton?

Fordi det er Avis Maraton, som har gjort, at jeg bare skal løbe onsdag og søndag og fordi jeg har mødt en kæmpe opbakning fra trænerne op til et løb. ”En tro på, at det kan du godt, det her”, og det vil jeg gerne være med til at bringe videre.

Hvorfor er det en god ide at deltage i fællestræningen?

Her er altid nogle at løbe med, som man passer med i tempo. Kilometerne flyder lettere i godt selskab;-) Positive og glade løbere, så kom med og bidrag til fællesskabet.