Vores 2017-baby er født

Den måler 421 i længden, og den tegner til at blive lige så konditions- og kammeratskabsstærk som sine "brødre" og "søstre".

Skrevet 06.02.2017

Så er Avis-maratons 2017-"baby" blevet født. Fødslen var lige så langstrakt, som den plejer at være, men det er helt sædvanligt, at vi giver vores løbere god tid til at melde sig til.

Der er 421 deltagere i 2017-udgaven. Det er en væsentlig nedgang i forhold til tidligere år, men det ændrer ikke noget på Avis-maraton-konceptet.

"Vi er klar over, at der er mange andre motions-muligheder for folk, og netop det "almindelige" motionsløb, som Avis-maraton dyrker, er under pres," siger Lars Hedegård Nielsen fra Avis-maraton.

"En del motionister, som tidligere løb motionsløb, har kastet sig over mere specielle discipliner som trailløb eller motion triatlon, mens andre hopper på cyklerne eller spinning-cyklerne. Vi glæder os bare over, at vi er med til at fastholde folk i et motionsfællesskab, som også byder på en masse kammeratskab og sociale aktiviteter," siger Lars Hedegård Nielsen.

Cirka 10 procent af deltagerne - 46 personer - har ikke deltaget i en af de 14 tidligere udgaver af Avis-maraton, og det er Lars Hedegård Nielsen meget begejstret for.

"At så mange vælger at fortsætte i Avis-maraton, ser vi som et kvalitets-stempel, og at vi også appellerer til nye løbere, er et cadeau til vores etablerede løbere, som har bevist, at de er rigtigt gode til at tage imod de nye. Både når det gælder træningen i tempogrupperne, og det sociale. Snak og hygge er nemlig en vigtig del af Avis-maraton," siger Lars Hedegård Nielsen.

Allerede mandag aften pakker trænerne de kuverter, som i stor stil vil blive løbet ud til de 421 deltagere.

"Det er blevet en hyggelig tradition både at være fælles om at pakke, og påtage sig at løbe ud med kuverterne i sit nabolag. Men dem, der bor lidt længere væk, behøver ikke at være nervøse for, at vores trænere syrer til - vi bruger også posten i nogle tilfælde," forsikrer Lars Hedegård Nielsen.

I lighed med tidligere år bliver der formentlig en eftertilmeldingsrunde op til fællestræningen begynder, men dem, der eftertilmelder sig får ikke det hele med.

"Vores informationsaften den 22. februar, hvor vi får besøg af løbelegenden Allan Zachariasen, er kun for dem, der allerede er meldt til. De kan til gengæld også glæde sig til en meget underholdende aften i selskab med den i hvert fald tidligere meget, meget hurtige fynbo," siger Lars Hedegård Nielsen.