"Solister" løber sammen

Opbakningen til Avis-maraton er 100 procent fra de ansatte i tøjbutikken "Solo". Deres chef er også deres træner.

Skrevet 05.02.2016

Vi begynder lige med en advarsel: Gør ikke som Stella Björg Christensen (i midten på billedet) gjorde, da hun stillede op i Run To The Beat i hjembyen Struer i september.

“Jeg løb 10 kilometer uden træning, men jeg kom da i mål,” siger den 27-årige kvinde, der arbejder i modetøjsbutikken “Solo” i Holstebros gågade.

Stella Björg Christensen har ikke løbet siden sin barske begyndelse for nogle måneder siden, men nu er hun snart klar til at starte fra bunden. 

Hendes chef, Kirsten Wohlert, opfordrede nemlig Stella Björg Christensen til at komme med i Avis-maraton.

“Når man løber sammen med andre, bliver det lidt mere spændende at løbe, i stedet for at løbe for sig selv,” mener Stella, som blev meldt til af sin mand.

Han er både mountainbike-rykker og motionsløber.

“Han mente, at det kunne jeg sagtens klare, og stemningen fik mig også igennem,” siger Stella, som lagde ud med at løbe med sin mand, men kom i mål med en veninde.

Her i år har hun nogle nye at støtte sig til.

Selv om butikken hedder “Solo”, står alle tre fastansatte kvinder sammen om at være med i Avis-maraton. Da butikschef Kirsten Wohlert havde overtalt Stella til at komme med, gik Stella til kollegaen Amanda Skjødt, som også var frisk.

“Jeg har før løbet fem kilometer til et kvindeløb, og jeg har også trænet et par gange om ugen med en veninde. Men da min veninde fik noget med sit knæ, stoppede jeg også med at løbe,” siger 25-årige Amanda Skjødt, som går til fitness og styrketræner.

“Mit mål er, at jeg skal i bedre form. Min kondition skal blive bedre. Den er ikke god nok min alder taget i betragtning,” siger Amanda Skjødt.

Kirsten Wohlert har været med i Avis-maraton siden 2007. Hun har kun haft ét års pause, da hun var gravid. De seneste to år har hun været træner i syv minutters-gruppen, og Kirsten tror da også, at Amanda og Stella begynder i hendes gruppe.

“Men de rykker nok hurtigt op i 6.30 eller seks-minutters-gruppen. De er jo 18-20 år yngre end mig,” siger 45-årige Kirsten.

Også her i 2016 er hendes mål at løbe nogle halve maraton. Den distance debuterede hun på i 2015, og det blev til fire gange 21,1 kilometer: I Hannover, Aarhus, Run To The Beat i Struer og Vestjysk Halvmaraton i Mejdal.

Hun har ingen planer om længere distancer.

“Med fire børn og arbejdet er der ikke tid til det,” siger Kirsten, som ser frem til denne sæson, hvor hun ikke kun skal løbe med kammeraterne i syv-minutter-gruppen, men også følge sine kolleger.

“Jeg håber, vi får nogle fælles oplevelser - noget, vi kan grine af og puste over,” siger Kirsten.

Hun bakker ikke kun sine ansatte op i løbegruppen. Stella fra Struer har fået sin vagtplan ændret.

“Fremover skal hun arbejde helt til lukketid klokken halv seks om onsdagen, så hun kan tage med os andre til træning halv syv,” siger Kirsten.