Så er det DAGEN

Onsdag aften er der info-møde i Musikteatret i Holstebro. Hent din t-shirt, mød din kammerat og hør en verdensløber.

Skrevet 24.02.2016

Onsdag den 24. februar er en skuddag, hvor Avis-maraton gerne lader propperne springe. Det er som juleaften for os, og vi glæder os til at pakke 2016-sæsonen godt ud.

I ved godt, hvad der er inde under "papiret", men kig alligevel forbi og se, hvad du skal bevæge dig ud i sammen med 600-700 andre de kommende måneder.

"Det er altid noget helt særligt at begynde en ny sæson, fordi der er så mange forventningsfulde løbere. Det giver en fantastisk stemning," siger Lars Hedegård Nielsen fra Avis-maraton.

Han er glad for de mange nye, der er med i Avis-maraton, men han er lige så glad for, at der foreløbig er cirka 500 "gamle" Avis-maraton-folk, der vil med i år.

"Det må jo betyde, at vi gør det godt," siger Lars Hedegård Nielsen.

Onsdagens info-møde bliver holdt i Musikteatret, og cirka en halv time før starten klokken 19, er trænerne klar til at udlevere deltager-t-shirts.

"Folk kan også hente deres t-shirt i pausen eller efter info-mødet, og så er vi klar til at udlevere dem de tre første trænings-onsdage," siger Leif K. Andersen, som allerede har lagt den første fællestræningstur online. Den er tre kilometer lang og går - vanen tro - ned omkring Lystanlægget onsdag den 2. marts.

Leif K. Andersen har været med i Avis-maraton langt de fleste af de foreløbigt 14 sæsoner, og han synes også, info-aftenen er noget særligt, selv om der ikke er løb på programmet.

"Her møder deltagerne nogle løbekammerater, de måske ikke har set i mange måneder, og nye kammeratskaber bliver etableret. Netop sammenholdet i tempo-grupperne er vigtigt, så find hinanden. Både til info-mødet og til fællestræningen," siger Leif K. Andersen.

"Og så er det jo også meget sjovt at se, at Avis-maraton-folk godt kan være i andet end sorte tights og farverige løbe-jakker, og at kvinderne også bevæger sig elegant rundt på andet end en flad kunststof-sål," siger Leif K. Andersen.

Efter en times tid med informationer, spørgsmål og en pause, går Jesper Kenn Olsen på scenen og serverer et udpluk af hans oplevelser fra to omgange rundt om jorden - i løb. Det er tredje gang, Jesper Kenn Olsen gæster Avis-maraton, men det er første gang siden han kom i mål fra World Run II, der bragte ham 37.000 kilometer rundt om jorden.

Henrik Lind Jørgensen glæder sig. Det er faktisk et mildt ord:

"Jesper Kenn Olsen er en af de mest sympatiske og inspirerende mennesker og løbere, jeg nogensinde har mødt. Ja, det er store ord, men det passer. Og især hans bog om tur nummer to rundt om jorden giver et utroligt indblik i menneskelige kulturer og menneskelig psyke, uden at det faktisk handler ret meget om løb. Tro det eller lad være," siger Henrik Lind Jørgensen, som i hvert fald har ét spørgsmål til Jesper Kenn Olsen.

"Jeg vil gerne høre hans forklaring på, hvordan han klarede at have to kærester undervejs på løbeturen."