Træner Henrik Lind Jørgensen


Navn: Henrik Lind Jørgensen

Årgang: 1972

Familie: Gift med Jette og har tre børn på seks, otte og 10 år.

Arbejde: Journalist på Skive Folkeblad.

Hvorfor begyndte du at løbe?

I 1989 skulle jeg ind til militæret. Jeg var i nogenlunde form, men for at være så godt forberedt som muligt på det, der ventede mig, begyndte jeg at løbe. Ved militæret fandt jeg ud af, at jeg var ok til det – uden at være i eliten – og så har jeg motionsløbet mere eller mindre siden. Det har ikke været lige intenst hele tiden, men siden 1997 har jeg løbet så konstant, at jeg har løbet maratonløb de fleste år.

Hvad er din bedste løbeoplevelse?

Der har været så mange, at det er svært at skille en enkelt ud. Det har været fantastisk at være en del af Avis-maraton, hvor man oplever så mange glade mennesker, der når deres mål. Berlin Marathon er et utroligt løb. Det har jeg løbet mange gange, men bliver aldrig træt af det. Men Boston Marathon i 2008 var alligevel noget helt specielt, fordi det er verdens ældste maratonløb, fordi det bliver løbet på den historiske rute – siden 1896 – og fordi amerikanerne var så imponerede over os, der kunne løbe et maraton.

Hvorfor vil du gerne hjælpe andre med at komme i form i Avis-maraton?

Fordi løb er skønt og sundt og simpelt. Fordi stort set alle kan træne sig op til at løbe det, de har lyst til, hvis de får den rigtige støtte og motivation. Og så er det motiverende at se andre nå deres mål, uanset hvad deres mål er. Bare det når det.

Hvorfor er det en god ide at deltage i fællestræningen?

Dels kommer man ud og får trænet og får øget sin distance stille og roligt, men det vigtigste er, at man møder andre løbere, der er på samme niveau som en selv. Man opbygger et kammeratskab, som kan bære en igennem på tidspunkter, hvor det måske bliver hårdt. Desuden kan fællesskabet i tempogrupperne give anledning til at finde løbere, man kan træne med på andre tidspunkter.

Hvad er din livret?

Jeg er meeeeeeget kræsen. Kan jeg skrive chokoladekiks? Eller pasta naturel? Jeg kan godt lide chilli con carne, kylling eller flæskesteg med kartofler.

Hvilken musik kan du bedst lide at lytte til?

God popmusik. Det må gerne være af ældre dato. Stik mig ABBAs samlede værker, så klarer jeg mig et stykke tid.

Hvad er den bedste film, du har set?

Toy Story.

Min drømmerejse går til?

En rundtur i USA – og naturligvis inkluderet maraton i New York.