15 ansatte investerer i Køln

Investerings-virksomheden DIfko begynder på ugentlig fællestræning, og hver tredje ansatte løber med Avis-maraton til Køln i oktober.

Skrevet 28.01.2016

Difko er noget med investeringer i ejendomme og vindmøller, og det handler om at få et godt afkast af de penge, man putter i et projekt.

Men Difko er også en arbejdsplads, og cirka halvdelen af de ansatte på afdelingen i Holstebro er i år med i et fælles motionsprojekt.

“Vi begynder på mandag (1. februar) med fællestræning lige efter arbejde. Nogle vil gå, og andre vil løbe, og vi tilbyder forskellige ruter,” siger Henning Foldager, som har taget initiativ til motionsprojektet.

“Difko fylder 40 år i år, og det er også en anledning til et fælles motionsprojekt,” siger Henning Foldager.

Derfor investerer 22 ansatte noget tid i den fælles motion, og de regner med, at de får solidt udbytte i form af bedre kondition, sjove timer sammen - og et godt fællesskab.

Normalt er investerings-virksomheder ikke så glade for tab, men skulle der rasle nogle kilo af undervejs, er det også godkendt.

15 af de 22 mandagsmotionister har desuden meldt sig til Avis-maraton 2016, og målet for den store fælles-flok er klar: Det er turen til Køln i oktober.

“Det er en god mulighed for at komme afsted sammen, da der både er 10 kilometer stafet, der er halvmaraton, og der er også nogle, der vil løbe helmaraton,” siger Henning Foldager.

Foreløbig forventer han mindst ét stafet-hold - svarende til fire løbere, der skal ud på 10 kilometer hver - fire deltagere vil løbe maraton, mens resten tager en halv maraton.

“En del folk kommer udefra og kan derfor ikke deltage i fællestræningen om onsdagen. Det er også derfor, vi tilbyder fællestræning om mandagen lige efter arbejde,” siger Henning Foldager, som er en habil løber.

Han har været med i Avis-maraton i 2006 og 2007, og for ni år siden var der faktisk også otte Difko-folk med i projektet - flere af dem var med til maraton i Berlin. Det var dengang, Henning Foldager satte personlig rekord med to timer og 56 minutter.

I år skal “cheftræneren” hos Difko ikke løbe maraton.

“For tiden passer det mig bedst at løbe halvmaraton, men hvis der mangler en deltager på et stafethold, så er jeg med det. Jeg er med for det sociale,” siger Henning Foldager.

Deltagernes forudsætninger er vidt forskellige. Nogle har løbet halv-maraton før - andre har lige taget deres første skridt i løb.

Henning Foldager har haft en simpel metode at motivere deltagerne på.

“De kan godt. Vi skal nok få dem rundt sammen,” siger Henning Foldager.